Nieuwe CAO gehandicaptenzorg

Op 18 september jongstleden is er een overeenstemming tot stand gekomen over de nieuwe CAO gehandicaptenzorg. De VGN heeft samen met de bonden een akkoord bereikt over de verbetering van de voorwaarden voor medewerkers in de zorg. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 2,5 jaar en loopt van 1 april 2019 tot 1 oktober 2021. Lees hieronder welke veranderingen de nieuwe CAO met zich meebrengt en welke gevolgen dit heeft voor werken in de gehandicaptenzorg.

CAO gehandicaptenzorg 2020

Als we de nieuw opgestelde CAO gehandicaptenzorg 2020 kort samenvatten, dan kunnen we er uit opmaken dat de aangepaste voorwaarden goed nieuws zijn voor de werknemer in de gehandicaptenzorg! 

Verschil oude en nieuwe CAO

De belangrijkste kanttekeningen van de nieuwe CAO zijn de volgende:

  • Een loonsverhoging van maar liefst 7,83%;
  • Je mag onbereikbaar zijn als je vrij bent van werk;
  • Ben je 57 of ouder? Dan zijn slaapdiensten voor jou verleden tijd;
  • Je dient ingeroosterd te worden voor 100% van je contracturen;
  • Er zijn betere afspraken om hoge werkdruk te verhelpen;
  • Werk je gedurende 1 jaar gemiddeld 10% meer dan je contracturen, dan moet je een contract voor meer uren krijgen;
  • Er wordt verder onderzocht hoe medewerkers in de gehandicaptenzorg eerder kunnen stoppen met werken.

Gevolgen nieuwe CAO gehandicaptenzorg 

De gevolgen van de nieuwe CAO gehandicaptenzorg zijn er natuurlijk ook. Bovenstaande punten zullen direct invloed hebben op hoe zowel ZZP’ers als de zorginstanties met elkaar om moeten gaan.

Gevolgen voor de ZZP’ers 

Voor ZZP’ers in de gehandicaptenzorg is er veel winst geboekt. Dit is vooral te danken aan het brede draagvlak voor betere voorwaarden voor medewerkers. Zoals uit de eerder genoemde kanttekeningen is af te leiden, gaan medewerkers in de gehandicaptenzorg er aardig op vooruit. Zowel op het gebied van salaris als werktijden en werkdruk. 

Gevolgen voor de organisaties 

De nieuwe richtlijnen in de CAO gehandicaptenzorg zorgen er tegelijkertijd voor dat organisaties zich ook anders zullen moeten positioneren ten opzichte van hun medewerkers. Werkgevers dienen lonen te verhogen, meer rekening te houden met contracturen en werkdruk. Al om al dient de werkgever de medewerkers in de gehandicaptenzorg meer tegemoet te komen. 

Werken in de gehandicaptenzorg 

ZZP’er in de gehandicaptenzorg

Ben jij een gedreven ZZP’er in de gehandicaptenzorg en wil jij je minder bezighouden met alle CAO reglementen, voorwaarden en zaken als facturatie? Een bemiddelingsbureau ZZP gehandicaptenzorg zoals Cleine Coaching kan jou hier goed bij helpen. Wij bieden jou uitstekende begeleiding als ZZP’er. Dankzij deze begeleiding weet jij zeker dat je jouw handen vrij hebt om goede zorg te kunnen leveren. 

Neem contact op met Cleine Coaching & Begeleiding! 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en uitdagende opdrachten in de gehandicaptenzorg die Cleine Coaching jou als ZZP’er kan bieden? Wil jij graag professioneel begeleid worden en grote stappen zetten voor een succesvolle carrière? Schroom dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door ons tijdens kantoortijden te bellen op 0570 – 76 30 09 of door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen. 

Ben je als opdrachtgever op zoek naar ZZP’ers? Neem dan contact op via het formulier op de contactpagina!