Personeelstekort in de gehandicaptenzorg

Het personeelstekort in de zorg is al lange tijd een groot probleem en helaas is er op dit vlak nog steeds maar weinig verbetering merkbaar. In totaal gaat het om een tekort aan ongeveer 5.500 zorgmedewerkers, waarvan een groot deel hard nodig is in de complexere zorg. Zo is er ook binnen de gehandicaptenzorg al jaren te weinig capaciteit om de zorgvraag te kunnen opvangen. Zorgorganisaties kunnen in de huidige situatie alle extra hulp gebruiken en zetten daarom bijvoorbeeld steeds vaker een zorgprofessional in.

Inkijk in arbeidsmarkt gehandicaptenzorg

Terwijl de zorgvraag groter wordt, neemt het aantal beschikbare zorgmedewerkers alleen maar af en zo ontstaat op de lange termijn een steeds groter probleem op de arbeidsmarkt. Vooral de complexere zorg heeft hier last van. Het is daarom van groot belang dat er meer aandacht voor kwetsbare groepen binnen bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg komt. Er wordt al geïnvesteerd in verschillende campagnes om de zorgsector aantrekkelijker te maken, maar ook met de inzet van ZZP’ers wordt geprobeerd de gaten zo veel mogelijk te vullen.

Personeelstekort gehandicaptenzorg tackelen

Behalve met de dringende behoefte aan zorgpersoneel, kampt de gezondheidszorg ook met de vraag hoe dit probleem op korte termijn moet worden aangepakt. Steeds vaker worden ZZP’ers ingezet, maar het is voor organisaties niet altijd even makkelijk om de juiste mensen te vinden. Een bemiddelingsbureau zorg als Cleine Coaching kan daar perfect bij helpen. Wij kennen de markt van binnen en buiten en begrijpen dus ook de problematiek heel goed. Daarom zetten we ons in om opdrachtgevers te helpen het personeelstekort beetje bij beetje te verhelpen.

Personeel voor gehandicaptenzorg zoeken

Kampt u zelf ook met een tekort in de gehandicaptenzorg en kunt u wel extra inzet gebruiken? Het is geen makkelijke klus om personeel te vinden. Laat Cleine Coaching u daarom helpen en ga met ons in gesprek over de mogelijkheden. We hebben een team met serieuze ZZP’ers in de gehandicaptenzorg die klaarstaan om zich in te zetten voor uw organisatie. Wij zorgen graag voor een perfecte match, neem contact op!

ZZP’er in de gehandicaptenzorg inschakelen

Voor tijdelijke versterking kan de inzet van ZZP’ers in de gehandicaptenzorg een mooie uitkomst bieden. Maar ook voor complexere zorgvragen kunt u rekenen op het ZZP team van Cleine Coaching. De ZZP gehandicaptenzorg is voor ons een belangrijk focusgebied en daarom investeren we in kwalitatieve begeleiding voor onze ZZP’ers. Met vakgerichte workshops en trainingen zorgen we voor personeel dat over de juiste ervaring en vaardigheden beschikt om binnen uw organisatie van dienst te kunnen zijn. 

Ondersteuning van bemiddelingsbureau in de zorg

Net als ieder ander merkt ook Cleine Coaching uiteraard de gevolgen van het personeelstekort in de zorg. Juist daarom doen we er alles aan om vaardige ZZP’ers te vinden en vanaf het eerste moment serieus te begeleiden in hun loopbaan. We investeren in een duurzame inzet van zorgpersoneel zodat voor u het verzuim laag blijft en de capaciteit blijvend wordt vergroot. Dat is het voordeel van een bemiddelingsbureau in de zorg inschakelen.

Meer weten? Neem contact op!

Bemiddelingsbureau Cleine Coaching gaat graag met u de uitdaging op de arbeidsmarkt aan. Onze taak is het verbinden van opdrachtgevers en ZZP’ers in de zorg en daar zetten we ons maximaal voor in. Heeft u een zorgvraag of bent u benieuwd wat we concreet voor u kunnen doen? We vertellen u graag meer over onze diensten, neem dus vooral eens contact op!