Wat verdient een zorgprofessional bij Cleine Coaching?

Een uurtarief in plaats van een uurloon. Het klinkt heel aantrekkelijk, maar wat verdient een zorgprofessional nou eigenlijk? In deze blog van Cleine Coaching leggen wij aan jou uit wat het verschil tussen een uurloon en uurtarief, wat je gemiddeld verdient per uur en hoe jij jouw maandloon berekend.

Blijf lezen en Cleine Coaching legt allemaal aan jou uit!

Uurloon of uurtarief? Wat is het verschil?

Qua begrip is uurloon het geld dat je verdient onder dienstverband als werknemer. Bij zelfstandige zorgprofessionals spreken we van een uurtarief. Een uurtarief ligt altijd hoger dan het uurloon. Dit komt omdat een zelfstandige zelf verantwoordelijk is voor bepaalde kosten die normaal gesproken in het uurloon wordt meegenomen. Denk daarbij aan een pensioen, vakantiedagen en bijzonder verlof.

Stel dat iemand zwanger is. Dan wordt bij een werknemer het uurloon doorbetaald tijdens het zwangerschapsverlof, maar bij een zelfstandige zorgprofessional ontvangt diegene inkomsten.

Het voordeel van een zelfstandige is dat je zelf mag bepalen hoeveel geld jij opzij zet voor die kosten. Zo kan je de ene maand meer geld opzij zetten en kan je de andere maand meer geld uitgeven.

Wat kan ik gemiddeld verdienen als zorgprofessional?

Wat jij verdient hangt af van jouw opleiding, werkervaring en de werkzaamheden die jij uitvoert voor Cleine Coaching. Om een beter beeld te krijgen van jouw inkomsten is het verstandig om contact op te nemen met Cleine Coaching. 

Hoe bereken ik mijn maandloon als zorgprofessional?

Wil je als zelfstandige te werk gaan? Dan moet jij jezelf beschermen tegen grote financiële risico’s. Daarom moet je als jij jouw maandloon wil berekenen van te voren weten hoeveel jij gaat werken, zodat jij kan uitrekenen wat jouw inkomsten worden voor die maand.

Waar je ook rekening moet houden is dat je als zelfstandige recht hebt op bepaalde kortingen bij de belastingdienst. Neem deze kortingen ook mee als jij jouw maandloon gaat berekenen.

Uiteindelijk haal je de kosten af van jouw inkomsten en heb je zo jouw maandloon berekend. Het is dus erg belangrijk om als zelfstandige zorgprofessional rekening te houden met de risico’s.

Wil jij advies voor jouw verdiensten als zorgprofessional?

Wil je beginnen als zelfstandige zorgprofessional in de zorg? Maar weet je niet zo goed hoe het financieel plaatje er voor jou uitziet? Neem dan contact op met Cleine Coaching. Wij helpen jou graag om jouw financiën op orde te krijgen.

Of wil je gelijk beginnen als zelfstandige bij Cleine Coaching? Meld je dan aan en wij zorgen voor een opdracht die precies bij jou past! Als eis hebben wij dat je minimaal 3 jaar ervaring hebt na het behalen van jouw diploma en niveau 4 opleiding.