Werken in de jeugdzorg

Werken in de jeugdzorg. Het vraagt soms erg veel van je, maar zeker is dat je in de jeugdzorg altijd enorm waardevol werk levert. Met je inzet als jeugdzorgprofessional draag je bij aan een veilige jeugd voor kinderen, zodat ze de kans krijgen om op te groeien als ieder ander. Voor velen is dit een belangrijke reden om binnen deze sector te gaan werken. Ook voor jou? Lees verder of ontdek hoe Cleine Coaching je verder helpt als ZZP’er in de jeugdzorg.

Het werk als jeugdzorgprofessional

Als jeugdzorgprofessional heb je verschillende mogelijkheden binnen je werk. Zo kun je ervoor kiezen om te gaan werken in een instelling, maar kun je ook persoonlijk bij kinderen of jongeren thuis aan het werk. Je dagelijkse werk bestaat dan uit het ondersteunen van een gezin, waarbij je samen kunt werken met collega-professionals. Typische eigenschappen van jeugdzorgprofessionals zijn stressbestendigheid, groot verantwoordelijkheidsgevoel en makkelijk zijn in de omgang.

Waarom werken in de jeugdzorg

Zoals veel sectoren binnen de zorg kampt ook de jeugdzorg al lange tijd met een personeelstekort. En dat terwijl de zorgvraag alleen maar toeneemt. Alle extra handen zijn dus hard nodig. Maar behalve dat de nood hoog is, zijn er meer redenen om in deze bijzondere sector te gaan werken. Het geeft grote voldoening wanneer je voor jeugdigen het verschil kunt maken en hun leefomgeving veiliger kan maken. Daarnaast zijn er ook op carrièregebied binnen de jeugdzorg mooie stappen te zetten en doe ongetwijfeld je waardevolle ervaring op voor de rest van je leven.

Welke opleiding heb ik nog voor jeugdzorg

Aan de slag gaan in de jeugdzorg kan met verschillende opleidingsniveaus, voor elk niveau bestaan er namelijk verschillende functies. Ook heb je functies die op meerdere niveaus te beoefenen zijn, zoals jeugdzorgwerker. Wil je op hbo-niveau of hoger werken, dan is het wel belangrijk dat je ingeschreven staat bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Dat is verplicht om bepaalde werkzaamheden te kunnen verrichten.

Vacatures jeugdzorg

Het is duidelijk dat er veel vraag is naar zorgmedewerkers binnen de jeugdzorg. Er zijn dan ook genoeg vacatures te vinden binnen deze branche, van ambulant hulpverlener tot gezinsvoogd of woonbegeleider. Via verschillende websites en zelfs gespecialiseerde vacaturebanken kun je vinden wat voor functies er momenteel openstaan. Kun je wel wat hulp gebruiken, klop dan vooral aan bij Cleine Coaching. Onze professionals helpen je graag een handje bij het vinden van een passende match.

ZZP in de jeugdzorg

In de jeugdzorg kun je ook als ZZP’er aan de slag. Binnen veel organisaties wordt het namelijk steeds gebruikelijker om ZZP’ers in te zetten. Als ZZP’er jeugdzorg kun je rekenen op meer vrijheid en betere verdiensten, maar moet je in principe wel zelf zorgen voor je opdrachten. Ook is het belangrijk om je vakgerichte kennis op peil te houden. Een bemiddelingsbureau zorg als Cleine Coaching kan op beide vlakken iets toevoegen.

Aan het werk in de jeugdzorg middels een bemiddelingsbureau

Cleine Coaching is er voor ZZP’ers in de zorg. Dankzij ons brede netwerk in de jeugdzorg wordt het een stuk makkelijker om een aantrekkelijke opdracht te vinden die past bij jouw ambities en ervaring. Daarnaast bieden we workshops, trainingen en nemen we je het facturatiewerk uit handen. Weten hoe we jou kunnen helpen? Maak gebruik van ons contactformulier en we spreken je snel!