Werken in de gehandicaptenzorg

Zit jij erover na te denken om te werken in de gehandicaptenzorg? Dan staat je veel goeds te wachten. De zorg heeft, zeker in deze periode waarin we leven, een steeds belangrijkere positie gekregen in de samenleving. Daarnaast krijg je als werknemer in de zorg ook een hoop terug voor jouw diensten. Lees hieronder meer over wat de gehandicaptenzorg jou te bieden heeft. Zowel de verschillende beroepen, als wat je persoonlijk uit je werk zult halen met een baan in de gehandicaptenzorg.

Beroepen in de gehandicaptenzorg

In de gehandicaptenzorg kun je aan de slag en jezelf ontwikkelen in verschillende beroepen. Hieronder lees je meer over de meest voorkomende beroepen in deze sector. 

(Persoonlijk) begeleider

Wil jij mensen van alle leeftijden met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking ondersteunen bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten? Dan is persoonlijk begeleider wellicht een goed beroep voor jou. Naast de zorg heb je ook coördinerende taken. Je bent zowel verzorgende als coach. Jij helpt jouw cliënten écht verder, zodat zij zichzelf kunnen zijn en een zo vol mogelijk leven kunnen leiden. 

Fysio- en ergotherapeut

Als fysio- of ergotherapeut zet jij je in voor mensen met lichamelijke of psychische problemen. Je zorgt ervoor dat zij op een zo zelfstandig mogelijke manier kunnen functioneren en helpt daarbij vooral met motorische problematiek. 

Ambulant begeleider

Wil je graag veel onderweg zijn en iemand ondersteunen en begeleiden in verschillende situaties? Dan is ambulant begeleider een interessant beroep voor jou. Je hebt hierbij namelijk geen vaste werkplek. Je helpt cliënten op school, werk of thuis. Jij bent daar, waar de cliënt jouw hulp het beste kan gebruiken. 

Gedragswetenschapper

Wil jij aan de slag met met de psychische hulpverlening? Denk er dan eens over na om jezelf op te leiden tot gedragswetenschapper. Je stelt samen met de cliënt vast wat het probleem is om dit tot op de bodem uit te zoeken en op te lossen. Ook werk je vaak met de familie van cliënten om tot een goed advies te komen. 

Naast deze beroepen zijn er nog meer functies waarin jij ondersteuning en hulp kunt bieden in de gehandicaptenzorg. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waarom werken in de gehandicaptenzorg?

Misschien wil je wel in de zorg werken, maar ben je nog zoekende naar een specifiek werkveld. Lees dan hieronder waarop de gehandicaptenzorg een geweldige uitdaging is voor iedere zorgprofessional.

Dankbaar werk

Veel zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg vinden dat het werk dat zij doen hun een dankbaar gevoel geeft. Doordat je als zorgverlener veel te geven hebt aan tijd en energie voor een ander, krijg je hier veel voldoening voor terug. Door anderen te helpen, help je jezelf.

Geen dag is hetzelfde

Je biedt zorg en ondersteuning bij werkelijk alle aspecten van het leven. Je kunt ondersteuning en begeleiding bieden in uiteenlopende situaties waarin cliënten zich bevinden. Daarnaast heeft elke cliënt weer zijn of haar eigen uitdagingen en problematiek waarbij jouw expertise en oplossingsvermogen essentieel zijn. 

Carrière maken als ZZP’er

Wist je al dat je ook als ZZP’er aan de slag kunt in de gehandicaptenzorg? Op deze manier kun je erg veel ervaring opdoen bij verschillende organisaties en jezelf professioneel snel ontwikkelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hieronder meer of neem meteen contact met ons op. 

Wat kan Cleine Coaching betekenen als bemiddelingsbureau?

Cleine Coaching zorgt als bemiddelingsbureau in de zorg voor de verbinding tussen enthousiaste en gepassioneerde professionals en geschikte opdrachtgevers. 

Voor de ZZP’er 

Dankzij ons netwerk kunnen wij professionals plaatsen op uitdagende goed gematchte opdrachten. Door een constante begeleiding garanderen we dat jij een goede ontwikkeling van jouw professionele loopbaan doorloopt. Zo maak jij de stappen die je wilt, op het tempo dat jij wilt. 

Voor de opdrachtgever

Cleine Coaching kan ook opdrachtgevers die op zoek zijn naar ZZP’ers helpen. Wij leggen de beste kandidaten specifiek voor jouw organisatie voor. Wij kunnen als bemiddelingsbureau enthousiaste professionals leveren. Dit kan zowel voor korte interim periodes, als voor complexe zorgvragen.

Neem contact op met Cleine Coaching & Begeleiding! 

Wil jij werken in de gehandicaptenzorg of meer weten over wat deze sector jou te bieden heeft? Laat ons je dan enthousiasmeren en alle mogelijkheden voor je op een rijtje zetten. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op onze site. We vertellen je graag meer over een ZZP carrière in de gehandicaptenzorg.