Werken in de jeugdzorg

Voel jij je altijd betrokken bij kinderen en wil jij ervoor zorgen dat alle kinderen een zorgeloze jeugd kunnen hebben? Dan heb je er vast wel eens gedacht over nagedacht om in de jeugdzorg te werken. Misschien heb je al ervaring op dit gebied of ben je juist op zoek naar een nieuwe baan in deze branche.

Wat komt er kijken bij werken in de jeugdzorg? 

Ieder kind heeft het recht om veilig op te groeien, maar niet alle kinderen krijgen dezelfde kansen om op te groeien tot een evenwichtige volwassene. Wanneer je werkt in de jeugdzorg dan kun je echt een verschil maken in het leven van kinderen. Als jeugdzorgmedewerker draag je namelijk bij aan een stabiele omgeving, waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen en veilig kunnen opgroeien. Dit doe je in samenwerking met het gezin, het netwerk en/of andere professionals. Werken in deze branche levert veel op, maar vraagt ook veel van jou als professional. 

Wat voor persoon je moet zijn om in de jeugdzorg te werken? 

Om in de jeugdzorg te kunnen werken moet je op een vriendelijke wijze de regie kunnen nemen en beschikken over een natuurlijke rust. Je legt gemakkelijk contact met kinderen en jongeren en beschikt over bemiddelende kwaliteiten. Je bent stressbestendig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook vind je het belangrijk om altijd je voorbeeldfunctie te vervullen, afspraken na te komen en initiatief te tonen. Jij respecteert verschillende culturen, identiteiten en methodes. Maar bovenal heb jij een passie voor je vak en wil jij echt het verschil maken in het leven van kinderen. 

Werken als ZZP’er in de jeugdzorg via Cleine Coaching 

Wanneer je voor Cleine Coaching kiest, dan kies je voor een bemiddelingsbureau in de zorg waar mensen werken met passie voor hun vak. Wij zijn op zoek naar gedreven ZZP’ers die zich willen ontwikkelen en ruime werkervaring hebben. 

Wij zorgen er altijd voor dat jij past bij de persoonlijkheid en de thuissituatie van de cliënt of het team van de zorginstelling. Het doel is hierbij altijd een duurzame samenwerking en overname. 

Wij bieden jou uitdagende opdrachten tegen goede tarieven. Ook vinden wij de begeleiding van onze ZZP’ers belangrijk en bieden wij workshops, trainingen en andere aanvullende diensten aan. Wij zorgen er bovendien altijd voor dat de facturatie automatisch gebeurt, zodat jij je volledig kunt richten op goede zorg. 

Ben jij benieuwd of wij iets voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.